Muualta Lapista

Ivaloon nousee uusi kasarmirakennus - ”DCA-sopimus korostaa entisestään arktisen Ivalon merkitystä”

Äskettäin Ivalon Rajankankaalle valmistui viranomaiskiinteistö. Pian samaan pihapiiriin nousee Ivalon uusi kasarmirakennus vanhan ja puretun kasarmin tilalle. Rajankankaalta kantautuvat rakennustyömaan äänet ovat merkki siitä, että Ylä-Lapin tukikohta Ivalossa on Rajavartiolaitokselle ja samalla Suomen puolustukselle tärkeä paikka. Näin vakuutti Ivalon uuden kasarmirakennuksen peruskiven muuraustilaisuudessa Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Pasi Kostamovaara.

Viesti jälkipolville. Peruskiven uumeniin upotettuun teräslieriöön laitettiin muun muassa Inarilainen, Saariselän Sanomat, Lapin Kansa sekä Rajamme Vartijat-lehti. Kuvassa ei vielä näy lusikkaa, haarukkaa eikä veitseä, mutta nekin ehdittiin juoksuttaa viime hetkellä keittiöstä ja mahduttaa mukaan teräslieriöön. Ruokailuvälineet muistuttavat jälkipolville kasarmin hyvistä ruuista. Kuva: Jaakko Peltomaa

– Aloitin palvelukseni tällä kankaalla 1.6.1983. Tulin silloin väliaikaisen vänrikin virkaan. Ilmoittauduin siinä entisessä kasarmissa silloiselle majuri Raimo Piiroiselle. Kasarmi oli silloin uusi ja nykyaikainen, meidän ylpeydenaihe, muisteli päällikkö Pasi Kostamovaara.

Hän sanoi vuosikymmenten te

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä