Paikallisuutiset

"Tämä on ihan helkatin kaunis kylä" – kyläläiset pitävät ääntä, jotta Äkäslompoloa ei rakenneta sillisalaatiksi

Pari vuotta Äkäslompolossa asunut Saara-Kaisa Konttori haluaisi tarkan ja pitävän suunnitelman siitä, miten matkailukylän keskustaa tiivistetään rakennuksilla. Äkäslompolossa syntynyt Heli Kaulanen on surullinen siitä, että kotikylän kauneimmat metsät rakennetaan pala palalta.

Kesän puheenaihe Äkäslompolossa on ollut kylän vanhimman rakennuksen Tanon talon viereen rakennettu tumma rivitalo. Äkäslompolossa syntyneelle Heli Kaulaselle (vas.) tulee paha mieli joka kerta, kun hän ohittaa uudisrakennuksen. Olisiko talo voinut ottaa värinsä vaikkapa Tanon vanhasta aitasta, Kaulanen miettii. Uusi rakennus on vanhan, 1990-luvulta peräisin olevan kaavan mukainen. Saara-Kaisa Konttori Konttori on Kaulasta tuoreempi äkäslompololainen. Kuva: Milla Salo

Korkea hotelli, korkeita huviloita, huviloita järvenrantaan, huviloita Ylläksen ja Kuertunturin ikimetsiin. Äkäslompolossa käynnissä oleva matkailurakentaminen pitäisi suunnitella ja määritellä paljon nykyistä tarkemmin ja pitää sovitusta kiinni, Heli Kaulanen ja Saara-Kaisa Konttori sanovat.

Nyt kun

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä